speaker-photo

Sabina Chipară

Type designer

Sabina Chipară este type designer independent recunoscut internațional. S-a născut în Constanța, România și s-a îndrăgostit formele literelor chiar din primul an ca studentă la UNArte București, secția Design Grafic. Și-a continuat călătoria de aprofundare în domeniul designului de litere la Barcelona, unde a urmat un Master în Tipografie Avansată la EINA și a colaborat cu multiple studiouri locale. A urmat un stagiu la Monotype și cursul Reading Summer School Type Design Program la Londra. Ulterior s-a stabilit la Amsterdam, unde și-a început aventura ca designer independent, ocazie cu care explorează zi de zi relația dintre litere, imaginea de brand, și poveștile literelor, oferind o vocea scrisă lumii înconjurătoare.

Sabina este specializată în lettering creativ, design și producție tipografică. Pe parcursul carierei sale a avut onoarea de a colabora cu fonderii ca: MCKL Type, Blast Foundry, Bold Monday Foundry, Retype Foundry, Type-0-Tones Foundry. Iar printre clienții săi se regăsesc: Google Fonts, Pentagram, Anti Studio Norway, Aruliden New York și Welcome to Circus Amsterdam.

Tipurile de literă create de Sabina în cadrul studioului SeriesNemo au primit recunoștință din partea Anuaria, Premiile de Design Spaniole. Iar font-ul Rosella (publicat de Monotype) a devenit cunoscut datorită reality show-ului „The Kardashians”, folosit pentru logotipul emisiunii; și de asemenea filmului „Wrath of Man” regizat de Guy Ritchie. Rosella se bucură de o popularitate și pe platforma Adobe Fonts, unde mulți designeri aleg să îl folosească pentru design de ambalaj, mărci de modă, coperți de cărți etc.