Sâmbătă 4 Noiembrie 2023, Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90, ora 18.00

Maria Surducan & Agata Kulczyk & Marcin Markowski – Polonia ​

18.00 – 18.50

Maria Surducan – Timemongers

O discuție despre traseul unui proiect artistic ambițios, care include realizarea un pachet de cărți de joc, organizarea un concert de live-drawing, și planificarea unei expoziții de bandă desenată și carte obiect.

Intitulat Timemongers, proiectul a fost conceput în cadrul bursei și rezidenței Comic Art Europe 2021 și dezvoltat apoi în cadrul rezidenței JCBA 2023 Helen M. Salzberg.

Vom povesti despre ce se întâmplă când o idee primește sprijinul necesar și cum se dezvoltă ea în afara relațiilor comerciale, în paralel cu munca de ilustrator freelancer. Voi explica ce înseamnă a căuta și a profita de o oportunitate, dar și de a te adapta sau a lupta cu constrângerile inerente oricărui parcurs artistic de creație.

19.10 – 20.00

Discuție liberă cu Agata Kulczyk & Marcin Markowski – Polonia 

Timp de oră vom vorbi despre traiectul lor profesional, despre proiecte, despre experiența de profesor, relația cu studenții. 
––––––––––-

Agata Kulczyk, doctor în arte, a absolvit Designul Grafic la Academia de Arte Frumoase din Poznań. Lector la Departamentul de Design Informațional al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul Universității de Arte „Magdalena Abakanowicz” din Poznań. Se ocupă cu designul grafic, punând accent deosebit pe grafica explicativă. Cea mai mare satisfacție a ei este atunci când lucrează la proiecte cu implicare socială. A participat la expoziții de afiș naționale și internaționale. Din 2016 este prodecan al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul UAP.

Marcin Markowski, doctor în arte. Directorul Departamentului de Afiș al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul Universității de Arte „Magdalena Abakanowicz” din Poznań. Creator de afișe, publicații și identități vizuale. A câștigat numeroase premii de prestigiu în domeniul designului grafic. Lucrările sale au fost prezentate nu numai în cadrul multor expoziții de afișe din întreaga lume, ci și în importante cataloage și reviste internaționale.

Partener discuție, vin din Dealul Mare de la

Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90, ora 18.00