František Štorm
Ilustrator & type-grafician

František Štorm
Ilustrator & type-grafician
A absolvit typo-grafie și design de carte la Umprum (Praga) în 1991, unde apoi a coordonat același departament acolo între 2003 și 2008.
Lucrează constant typo-grafie, design grafic, ilustrație, pictură, scris, grafică liberă și muzică.
A scris eseuri despre typo-grafie.
A fost nominalizat la Magnesia Litera în competiția Cele mai frumoase cărți cehe 2008 cu lucrările Stavitelé (2020), Namaste (2021).
A participat la proiectele muzicale Mortal Cabinet, Master's Hammer (7 lansări de albume, turneu mondial 2018) și Airbrusher (3 albume de studio până acum).
A creat și publicat peste 100 de fonturi originale în turnătoria Stormtype.
Premii: 2008 Type Directors Club TDC2 Type System (fonte Anselm); Premiul Revolver Revue (2005). Expune picturi în ulei sporadice în expoziții de grup.
Se dedică cu plăcere editării cărților de poezii cum ar fi: „Ta vie est la” de Suzanne Renaud (2020), First Snow (2022), precum și ilustrației de carte pentru diverse edituri cehe. A ilustrat, printre altele, lucrările complete ale lui H. P. Lovecraft, Dracula de Bram Stoker și Journal de Henry David Thoreau .
Site-uri web: stormtype.com, frantisekstorm.com
Piotr Socha
Grafician, ilustrator

Piotr Socha
Grafician, ilustrator
Piotr Socha (1966) este grafician, ilustrator, bucătar amator.
A colaborat mulți ani ca ilustrator pentru revistele Gazeta Wyborcza, Duży Format, Wysokie Obcasy, Polityka, Newsweek, Przekrój, Playboy, Harvard Business Review, Machina și multe altele.
Din 2013 colaboreaza ca ilustrator pentru Editura Dwie Siostry, pentru care a realizat trei cărți pentru copii - Albinele (pl. Pszczoły), publicată în 2015 și tradusă în 32 de limbi, Arborii (pl. Drzewa), publicată în 2018 și tradusă în 28 de limbi. Textul ambelor cărți a fost scris de dr. Wojciech Grajkowski. Cartea Albinele a obținut multe premii în Polonia și în străinătate.
Cea mai recentă carte a sa, Brud. Cuchnąca historia higieny (ro. Murdăria. Istoria mirositoare a igienei), publicată în 2021 și tradusă în 12 limbi, a fost realizată împreună cu Monika Utnik-Strugała, totodată autoarea textului. Volumul a obținut câteva premii în Polonia, printre altele „Cartea Anului 2021”. Este nominalizată la premiul „Cartea Anului” în Austria. Unul dintre cele mai mari cotidiene nemțești, Süddeutsche Zeitung, a declarat-o una dintre cele mai bune cărți de non-ficțiune pentru copii ale anului 2022.
În timpul liber, Piotr Socha face nordic-walking, citește cărți de istorie și visează la călătorii.
Maria Surducan
Ilustratoare

Maria Surducan
Ilustratoare
Maria Surducan lucrează de peste zece ani ca ilustratoare, autoare și scenaristă de bandă desenată în studioul său din Cluj-Napoca.
Lucrările ei includ proiecte de ilustraţie pentru publicitate, reviste, jocuri de societate și cărți, iar printre clienții săi se numără Jazz in the Park Cluj-Napoca, Festivalul de Literatură Europeană Cognac, PositiveNegatives, Cărturești și Usborne.
A publicat cărți de bandă desenată în limba română, franceză și maghiară iar în 2021 a fost selectată pentru bursa și rezidența Comic Art Europe.
Crede că imaginile sunt o formă imprecisă, deci inevitabil autentică, de traducere a realității.
Sabina Chipară
Type designer

Sabina Chipară
Type designer
Sabina Chipară este type designer independent recunoscut internațional. S-a născut în Constanța, România și s-a îndrăgostit formele literelor chiar din primul an ca studentă la UNArte București, secția Design Grafic. Și-a continuat călătoria de aprofundare în domeniul designului de litere la Barcelona, unde a urmat un Master în Tipografie Avansată la EINA și a colaborat cu multiple studiouri locale. A urmat un stagiu la Monotype și cursul Reading Summer School Type Design Program la Londra. Ulterior s-a stabilit la Amsterdam, unde și-a început aventura ca designer independent, ocazie cu care explorează zi de zi relația dintre litere, imaginea de brand, și poveștile literelor, oferind o vocea scrisă lumii înconjurătoare.
Sabina este specializată în lettering creativ, design și producție tipografică. Pe parcursul carierei sale a avut onoarea de a colabora cu fonderii ca: MCKL Type, Blast Foundry, Bold Monday Foundry, Retype Foundry, Type-0-Tones Foundry. Iar printre clienții săi se regăsesc: Google Fonts, Pentagram, Anti Studio Norway, Aruliden New York și Welcome to Circus Amsterdam.
Tipurile de literă create de Sabina în cadrul studioului SeriesNemo au primit recunoștință din partea Anuaria, Premiile de Design Spaniole. Iar font-ul Rosella (publicat de Monotype) a devenit cunoscut datorită reality show-ului „The Kardashians”, folosit pentru logotipul emisiunii; și de asemenea filmului „Wrath of Man” regizat de Guy Ritchie. Rosella se bucură de o popularitate și pe platforma Adobe Fonts, unde mulți designeri aleg să îl folosească pentru design de ambalaj, mărci de modă, coperți de cărți etc.
Markus Dressen
Spector Books

Markus Dressen
Spector Books
Markus a absolvit Academia de Arte din Leipzig în 1999. Din 2004 face parte din Alliance Graphique Internationale (AGI). Începând cu 2006, Markus predă graphic design la Academia de Arte din Leipzig (Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig). A obținut numeroase premii naționale și internaționale pentru lucrările sale de design, cum este Goldene Letter (premiul cel mai mare) în cadrul competiției Best Book Design from All Over the World 2004; în 2007 a fost selectat pentru designul identității vizuale pentru The Kiel Week, cea mai mare competiție de iahting din lume. În 2013 a fost distins cu Premiul Ladislav Sutnar al Universității din Boemia de Vest, Pilsen, Cehia pentru contribuția sa în domeniul designului grafic, pentru activitatea sa în plan pedagogic și cea editorială.
Împreună cu Anne König și Jan Wenzel a pornit în anul 2000 proiectul colaborativ Spector, iar Markus a fost coredactor a revistei Spector cut+paste publicată în cadrul proiectului. Editura Spector Books a fost fondată în 2008.
Ce este Spector? Poate fi un birou, o revistă, o editură, o rețea, o colaborare sau chiar o adresă temporară în Leipzig. În orice caz, proiectele editoriale în domeniul artei vizuale contemporane încă reprezintă preocuparea centrală în cadrul Spector.
Lucrările Spector includ designul de carte pentru artiști contemporani, iar printre clienți se numără: Muzeul de Artă Contemporană din Leipzig, Teatrele de Stat din Stuttgart, Opera din Leipzig.
Markus Dreßen trăiește și lucrează la Leipzig.