1 - 15 Octombrie 2022

Titlurile laureate ale celei mai prestigioase competiții de book design din Germania – edițiile 2021, 2022

Curatori/ Ioana Gruenwald/ Ciprian N. Isac

Atelierul de grafică în parteneriat cu Goethe-Institut București vor expune în cadrul Bucharest Graphic Days în perioada 1–15 Octombrie în Biblioteca Goethe-Institut București titlurile laureate ale celei mai prestigioase competiții de design de carte din Germania – edițiile 2021, 2022.

Fundația Buchkunst (Arta Cărții), instituția care organizează de peste 50 de ani acest concurs centrat pe cartea de uz general, accesibilă unui public larg, își propune să promoveze excelența în construcția de carte prin intermediul a trei competiții: „Cele mai frumoase cărți germane”, „Premiul pentru încurajarea tinerilor book designeri” și „Book Design from all over the World”. Rezultatele acestor concursuri trasează jaloanele tendințelor viitoare în designul de carte, având rolul de a încuraja și susține produsele care dau dovadă de concepție grafică și execuție excepționale. 

În cadrul concursului „Cele mai frumoase cărți germane” există 5 categorii la care profesioniștii se pot înscrie:  LiteraturăCărți de știință/ Cărți de specialitate/ Manuale școlareGhiduri, non ficțiuneCărți de artă/ fotografie/ cataloage de expoziții și Cărți pentru copii și tineret. La fiecare dintre aceste categorii se numesc câte 5 câștigători, în urma unui dublu proces de selecție, cărțile fiind analizate de 2 rânduri de jurați, experți din domeniu.

În expoziția de la Goethe-Institut București publicul va putea admira și răsfoi titlurile premiate la acest concurs, în anul 2021 și 2022.

Orele de vizitare
Luni – vineri: 14.00 – 20.00 
Sâmbătă: 10.00-16.00

Institutul Goethe – Bd Dorobanți, 32, 1 București