8-9 Nov. 2023, OAR București, ora 10.00

Type Design workshop cu Sabina Chipară – Amsterdam – 2 zile x 6 ore

Descriere workshop

Vedem în fiecare zi pe stradă, pe fațadele clădirilor sau în jurul nostru litere fascinante, deosebite sau intrigante. Vă invit să le observați, să le fotografiați și să creăm cu ajutorul lor un design tipografic sistematic.

ziua 1 – Prima parte a workshopului va consta în explicații teoretice legate de relația între negru și alb, formă și contraformă, spațiul dintre litere și caracteristicile literelor. Fiecare participant va desena de mână conturul formelor fotografiate pe hârtie de calc

ziua 2în partea a 2-a a workshopului vom vectoriza digital schițele folosind aplicația Glyphs și ne vom imagina noi litere cu scopul de a compune cuvântul abstract „etaoinschrdlu”.
„ETAOINSCHRDLU” în minuscule și majuscule pentru a înțelege relația și structura acestor litere.

Scopul nu este de a crea doar niște litere frumoase ci un sistem de litere frumoase.
––––––––––––––––––––––––––––

Necesar
– laptop individual, programul Glyphs instalat  – Licență gratuită până la sfârșitul anului oferită de Glyphs App.
creion cu mină 0.5 sau 0.7, riglă, radieră, foi A3 hârtie de calc

Nivel: entry level
Cerințe: link cu portofoliu + Scrisoare de intenție
Durată:
2 zile X 6 ore, începere la ora 10.00
Număr de locuri: 15
Locuri disponibile: SOLD OUT

––––––––––––––––––––––––––––
Cost workshop 255 lei (52 Eu)
COST pentru studenți: 200 lei (40 Eu)
––––––––––––––––––––––––––––

COSTUL INCLUDE:
– Licență gratuită Gliphs, până la sfârșitul anului, oferită de Glyphs App.
– sacoșa de bumbac a festivalului imprimată serigrafic
– hârtia de desen necesară
– apă minerală
pe toată durata festivalului
– accesul pentru o zi la toate expozițiile și conferințele festivalului

Sabina Chipară este type designer independent recunoscut internațional. S-a născut în Constanța, România și s-a îndrăgostit formele literelor chiar din primul an ca studentă la UNArte București, secția Design Grafic. Și-a continuat călătoria de aprofundare în domeniul designului de litere la Barcelona, unde a urmat un Master în Tipografie Avansată la EINA și a colaborat cu multiple studiouri locale. A urmat un stagiu la Monotype și cursul Reading Summer School Type Design Program la Londra. Ulterior s-a stabilit la Amsterdam, unde și-a început aventura ca designer independent, ocazie cu care explorează zi de zi relația dintre litere, imaginea de brand, și poveștile literelor, oferind o vocea scrisă lumii înconjurătoare.
 
Sabina este specializată în lettering creativ, design și producție tipografică. Pe parcursul carierei sale a avut onoarea de a colabora cu fonderii ca: MCKL Type, Blast Foundry, Bold Monday Foundry, Retype Foundry, Type-0-Tones Foundry. Iar printre clienții săi se regăsesc: Google Fonts, Pentagram, Anti Studio Norway, Aruliden New York și Welcome to Circus Amsterdam.
 
Tipurile de literă create de Sabina în cadrul studioului SeriesNemo au primit recunoștință din partea Anuaria, Premiile de Design Spaniole. Iar font-ul Rosella (publicat de Monotype) a devenit cunoscut datorită reality show-ului „The Kardashians”, folosit pentru logotipul emisiunii; și de asemenea filmului „Wrath of Man” regizat de Guy Ritchie. Rosella se bucură de o popularitate și pe platforma Adobe Fonts, unde mulți designeri aleg să îl folosească pentru design de ambalaj, mărci de modă, coperți de cărți etc.

OAR – str. Sf. Constantin nr 32