Bucharest Graphic Days 2023 - 20 oct – 10 nov

Bucharest Graphic Days este un eveniment multiplu dedicat exclusiv graficii, în diversele ei reprezentări. Componenta educațională și implicarea unor artiști importanți din țară și din afara ei definesc scopul evenimentului, de a ridica nivelul estetic vizual existent și de a crește gradul de interacțiune între membri graficieni ai breslei.
Ajuns la ediția a II-a, festivalul este organizat de Asociația Graphic Front & Atelierul de grafică – București și este construit pe colaborarea cu o parte din institutele culturale și cu alte instituții de cultură. 
Evenimentul va avea trei categorii de conținut, expoziții, workshop-uri (prezentate mai jos), talk-uri. La care se adaugă un concurs de bandă desenată, în colaborare cu Antalis România, rezidențe creative la Viscri, în colaborare cu Fundația Cărturești și un call internațional de afișe: Roar Noise Poster, proiect al Graphic Front.  PROGRAM COMPLET AICI

20 Octombrie – 10 Noiembrie EXPOZIȚIILE BUCHAREST GRAPHIC DAYS 2023

Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90 Cele mai frumoase cărți din Germania, Elveția și Austria

Titlurile laureate la edițiile recente (2023, 2022) ale celor mai importante competiții de book design din cele 3 țări
În jur de 100 de cărți premiate de văzut, răsfoit, pipăit, mirosit, analizat, citit, admirat, discutat, la a doua ediție Bucharest Graphic Days.
Expoziția va fi însoțită de o conferință a designerului Markus Dressen de la Spector Books, Leipzig – editură premiată în repetate rânduri la aceste concursuri – care ne va povesti despre traiectoria de mare succes a proiectului Spector și ne va spune de ce mai este atât cool să faci cărți tipărite! MAI MULTE DETALII AICI

Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90 František Štorm - Cehia. Expoziție de typefaces

František Štorm a absolvit typo-grafie și design de carte la Umprum (Praga) în 1991, a condus același studio acolo între 2003 și 2008. 
Lucrează constant pe type-design, design grafic, ilustrație, pictură, scris, grafică liberă și muzică. A scris Eseuri despre type design (clasat în competiția Cele mai frumoase cărți cehe 2008 și nominalizat la Magnesia Litera), Stavitelé (2020), Namaste (2021). 
Expoziția din cadrul Bucharest Graphic Days prezintă o selecție din cele peste 100 de fonturi pe care le-a creat. MAI MULTE DETALII AICI

Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90 Timemongers – expoziția unui personaj fără nume

În umbra pandemiei și în pragul colapsului economic și ecologic, proiectul Timemongers urmărește călătoria unui personaj principal fără nume, care trebuie să folosească toate mijloacele disponibile pentru a găsi o cale de ieșire – fie ea personală sau universală.
La răscruce, ce alegi dintre dragoste, putere și confort? Dacă găsești fericirea, ce-ai da ca să oprești timpul în loc? Și dacă primești proverbiala tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, cum vei face față amintirilor?

Arcub Gabroveni – Lipscani 84-90 František Štorm - Cehia. Expoziție de linogravură

František Štorm a absolvit typo-grafie și design de carte la Umprum (Praga) în 1991, a condus același studio acolo între 2003 și 2008. 
 A ilustrat, printre altele, lucrările complete ale lui H. P. Lovecraft, Dracula de Bram Stoker și Journal de Henry David Thoreau.
Expoziția din cadrul Bucharest Graphic Days prezintă o selecție din cele mai semnificative proiecte de linogravură din opera artistului. MAI MULTE DETALII AICI

Institutul Cultural maghiar Liszt – Gina Patrichi 8 GRAFICĂ – Academia de Artă din Ungaria

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București propune o selecție de artiști graficieni membri ai Academiei de Artă din Ungaria.
Selecția propusă de Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București pentru Bucharest Graphic Days cuprinde lucrări ale artiștilor graficieni maghiari: Árendás József, Bakos István, Baráth Ferenc, Keresztes Dóra, Kulinyi István, Szunyoghy András. MAI MULTE DETALII AICI

Arcub Gabroveni – Lipscani 84-90 COMICS ANTALIS – Expoziție de bandă desenată

Expoziția din cadrul Bucharest Graphic Days prezintă o selecție a benzilor desenate ale artiștilor câștigători la concursul Antalis Comics în ultimii ani. Toate lucrările prezentate în cadrul expoziției de benzi desenate au fost imprimate pe Olin Design Smooth de 200g/mp, cu tehnologie HP Indigo.

MAI MULTE DETALII AICI

ARTHUB, General Budișteanu 10 Roar Noise Poster – Open Call Internațioal

Call-ul a trâns 436 de lucrări. S-au ales 132 din 24 de țări.
Lucrările pe care le-am primit în acest an au fost selectate după criteriile obișnuite: idee, originalitate, compoziție, cromatică.
Și pentru că prin natura lui, conceptul de Roar Poster vizează problemele reale, strigătoare la cer (care n-ar trebui să mai sufere amânare, acutizate), au avut un plus lucrările cu reprezentări recognoscibile, figurative, cu un mesaj lizibil, cu un puternic impact vizual și emoțional. MAI MULTE DETALII AICI

Arcub Gabroveni - Lipscani 84-90 BONUS: Lucrarea comună realizată de Piotr Socha împreună cu cei 17 participanți la workshopul de ilustrație

Atelierul a constat în realizarea unei lucrări comune de dimensiuni foarte mari (4x2m), pornind de la abordarea, conceptul vizual și soluțiile tehnice din cărțile non-fiction pentru copii Arborii, Albinele, The Book of Dirt create de Piotr Socha. Tema propusă: Copacul. Artistul a lucrat efectiv alături de participanții la atelier pe un suport foarte mare, rezultând o singură lucrare comună, originală. Toate etapele de lucru au fost clasice, cu markerul pe hârtie, nu s-a lucrat digital.

Principalii parteneri ai evenimentului ArcubCentrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Goethe-Institut Bukarest, Institutul Liszt, Ordinul Arhitecților, Asociația Ephemair, Fundația Cărturești, ArtHub.
Susținători Antalis România, Aqua Carpatica, Dagon
Parteneri de promovare: revista Zeppelin, Radio RFI, revista Igloo, Radio România Cultural, PosterTerritory, Revista Golan, The Institute, BookHub, Munteanu.

PROGRAM COMPLET AICI