1 - 15 Octombrie 2022, deschis în intervalul 17 – 20

How We Work: O expoziție despre bucătăria internă din spatele a 8 proiecte de ilustrație editorială

Curator/ Tuan Nini

O ilustrație editorială este o ilustrație care trebuie să exprime vizual ideea principala din cadrul unui text publicat, pe care îl insoțeste. Pentru aceasta expoziție am ales 8 proiecte de ilustrație editorială, și i-am rugat pe cei 8 ilustratori să ne arate parcursul prin care au ajuns la forma finală. Ei ne vor povesti despre brief-ul primit și despre procesul lor de lucru, despre relația dintre ei și clientul lor, și despre cum forma finală a ilustrației lor ajunge să fie folosită până la urmă în materialul publicat. Fiecare dintre proiecte va fi insoțit și de un scurt interviu, care aprofundează modul în care au fost luate deciziile creative importante și cum se incadrează ele în procesul creativ uzual al artiștilor respectivi. 

Selecția artiștilor și a proiectelor a fost una diversă: proiecte publicate online sau tipărite; realizate de ilustratori foarte cunoscuți sau aflați la început de carieră.

Artiști despre care vorbim sunt: Maria Surducan, Roma Gavrila, Alina Marinescu, Sorina Vazelina, Maria Simina Dimancea, Simina Popescu, Andrei Pacea, Paula Rusu

Deschis zilnic 17 – 20

A5 Studio Space - Strada Piața Amzei 5, București