Tuan Nini – curatoare la prima ediție Bucharest Graphic Days

 Tuan Nini – curatoare la prima ediție Bucharest Graphic Days

Curatoare la secțiunea ilustrație, Nini e responsabilă de conceptul expoziției How we work (mai multe aici) și a zilei de TALK – ilustrație (mai multe aici)

O ilustrație editorială este o ilustrație care trebuie să exprime vizual ideea principală din cadrul unui text publicat, pe care îl însoțeste. Pentru această expoziție am ales 8 proiecte de ilustrație editorială, și i-am rugat pe cei 8 ilustratori să ne arate parcursul prin care au ajuns la forma finală.

Tuan Nini a sosit în București in 2006, din Malaezia, pentru a studia la Unarte. După absolvire a devenit ilustrator, colaborând cu agenții de publicitate, edituri și case de producție din România, SUA, Malaezia și Singapore. Lucrările ei au fost publicate de DOR, Condé Nast, Time Inc. sau Great Star Shanghai – iar acum lucrează la o carte ilustrată pentru editura Simon & Schuster.
Dincolo de ilustrație, Nini explorează gesturile omenesti și curgerea timpului în animațiile ei frame-by-frame, precum și arta povestirii prin imagini in benzile ei desenate care detaliază observatii din viata ei cotidiană. Îi place să învețe de la alți creativi, apreciând perspectiva individuală și traiectoriile personale, dar și inerenta universalitate a realizărilor creative din domenii precum artele vizuale, muzica, literatura sau dansul.
Când ia o pauza de la „munca vizuală”, se distrează compunând melodii la pian. Asta în ciuda faptului că, la 8 ani, i-a spus tatălui ei “… N-am să mă mai ating în viața mea de pian!”. Dar tatăl ei o cunoștea mai bine.