Street artista Andreea Toma aka ATOMA, invitată la prima ediție a Bucharest Graphic Days

 Street artista Andreea Toma aka ATOMA, invitată la prima ediție a Bucharest Graphic Days

Ne bucurăm s-o avem pe Atoma printre invitații noștri la una dintre sesiunile de TALKS ale primei ediții Bucharest Graphic Days. Tema zilei, în care Andreea va avea un moment, va fi Urban Graphics iar alături de ea sunt confirmați până acum graficianul Bogdan Dumitrache (București) și arhitectul Rudi Graef (Timișoara). Mai multe despre event aici.

ATOMA este artist vizual care lucrează în București dar lucrările ei pot fi văzută în multe orașe din țară. A studiat Pictura și Arta Murală în cadrul Universității Naționale de Artă din București.
Arta creată de ATOMA abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte. Acestea s-au grefat în ADN-ul societății, contaminând și determinând mutații care pot fi ireversibile. Impactul media și al social-media riscă să deturneze și să subordoneze relațiile sociale, falsificând realitatea (prin idealizarea ei în cheie comercială și prin nivelarea ”glossy” a acesteia), (social/mass)-media infiltrându-se între individ și context, erijându-se abuziv în postura de mediator ”necesar”, dar, în fapt, deseori manipulator.

Consumerismul, izolarea determinată de comunicarea tot mai mult virtuală, refugierea în video-game-uri, dependența de ”suplimente alimentare” și de smartphone sunt tot atâtea subiecte pe care ATOMA le abordează fără compromis, prin lucrări murale, pictură în ulei, fotografie și instalație, deconspirând natura lor în esență subversivă și invazivă.