speaker-photo

Piotr Socha

Grafician, ilustrator

Piotr Socha (1966) este grafician, ilustrator, bucătar amator.

A colaborat mulți ani ca ilustrator pentru revistele Gazeta Wyborcza, Duży Format, Wysokie Obcasy, Polityka, Newsweek, Przekrój, Playboy, Harvard Business Review, Machina și multe altele.

Din 2013 colaboreaza ca ilustrator pentru Editura Dwie Siostry, pentru care a realizat trei cărți pentru copii - Albinele (pl. Pszczoły), publicată în 2015 și tradusă în 32 de limbi, Arborii (pl. Drzewa), publicată în 2018 și tradusă în 28 de limbi. Textul ambelor cărți a fost scris de dr. Wojciech Grajkowski. Cartea Albinele a obținut multe premii în Polonia și în străinătate.

Cea mai recentă carte a sa, Brud. Cuchnąca historia higieny (ro. Murdăria. Istoria mirositoare a igienei), publicată în 2021 și tradusă în 12 limbi, a fost realizată împreună cu Monika Utnik-Strugała, totodată autoarea textului. Volumul a obținut câteva premii în Polonia, printre altele „Cartea Anului 2021”. Este nominalizată la premiul „Cartea Anului” în Austria. Unul dintre cele mai mari cotidiene nemțești, Süddeutsche Zeitung, a declarat-o una dintre cele mai bune cărți de non-ficțiune pentru copii ale anului 2022.

În timpul liber, Piotr Socha face nordic-walking, citește cărți de istorie și visează la călătorii.