speaker-photo

Markus Dressen

Spector Books

Markus a absolvit Academia de Arte din Leipzig în 1999. Din 2004 face parte din Alliance Graphique Internationale (AGI). Începând cu 2006, Markus predă graphic design la Academia de Arte din Leipzig (Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig). A obținut numeroase premii naționale și internaționale pentru lucrările sale de design, cum este Goldene Letter (premiul cel mai mare) în cadrul competiției Best Book Design from All Over the World 2004; în 2007 a fost selectat pentru designul identității vizuale pentru The Kiel Week, cea mai mare competiție de iahting din lume. În 2013 a fost distins cu Premiul Ladislav Sutnar al Universității din Boemia de Vest, Pilsen, Cehia pentru contribuția sa în domeniul designului grafic, pentru activitatea sa în plan pedagogic și cea editorială.
Împreună cu Anne König și Jan Wenzel a pornit în anul 2000 proiectul colaborativ Spector, iar Markus a fost coredactor a revistei Spector cut+paste publicată în cadrul proiectului. Editura Spector Books a fost fondată în 2008.
Ce este Spector? Poate fi un birou, o revistă, o editură, o rețea, o colaborare sau chiar o adresă temporară în Leipzig. În orice caz, proiectele editoriale în domeniul artei vizuale contemporane încă reprezintă preocuparea centrală în cadrul Spector.

Lucrările Spector includ designul de carte pentru artiști contemporani, iar printre clienți se numără: Muzeul de Artă Contemporană din Leipzig, Teatrele de Stat din Stuttgart, Opera din Leipzig.
Markus Dreßen trăiește și lucrează la Leipzig.

spectorbooks.com