Rudi Graef, key note speaker invitat la prima ediție Bucharest Graphic Days.

 Rudi Graef, key note speaker invitat la prima ediție Bucharest Graphic Days.

Ne bucurăm să-l avem la București la evenimentul nostru pe Rudolf Graef din Timișoara. Atent observator al spațiului public și a funcționalității acestuia, Rudi ne va povesti cum se vede din punctul de vedere a unui arhitect, informația și sistemul de comunicare a unui oraș.

Într-un recent articol publicat în Dilema Veche, Rudi spunea:
Inegalitatea socială este unul din efectele cele mai nocive și mai puțin discutate în România, fiindcă întregi comunități sînt decuplate de viața unui oraș, de funcțiile sale sociale și de agrement, locuiesc în zone degradate sau izolate de impactul traficului de tranzit cu volum semnificativ sau de lipsa unor soluții de mobilitate.

A terminat arhitectura la Universitatea de Tehnologie din Graz (TU Graz, AU).
A înființat biroul Vitamin Architects în România și a lucrat în dezvoltare urbană și proiectare a spațiului public. În perioada 2016-2019 fost consultant de urbanism pentru Primăria Cernăuți (UA) și Proiectul GIZ Dezvoltare Urbană Integrată în Ucraina. Din 2020 este consilier al primarului Timișoarei pentru dezvoltare urbană prietenoasă cu clima și managementul spațiului public.

În ziua de 15 Oct. în conferința despre URBAN GRAPHICS, Rudi ne va vorbi despre informațiile din spațiul public, conexiuni, semiotică.
Spațiul public este dominat de informație vizibilă și invizibilă. La rândul său este un informator perfect care aduce împreună datele pe care ni le dorim ca departamente de marketing, administrație publică, servicii de informații samd. Componenta vizuală este între timp partea decorativă mai mult decât funcțională a acestui spațiu public omniprezent și totuși doar o frântură a realității mediatice în care trăim. Cum se conectează în percepția noastră informațiile din sfera publică, cum devin semne și cum le citim reprezintă un domeniu de cercetare complex aprofundat în semiotică și de care vom încerca să ne apropiem din alte perspective decât cele ale arhitecturii.

Alături de el vor prezenta Atoma și Bogdan Dumitrache