Se vor anunța perioada și locul

Poster Tolerance – workshop cu Mirko Ilić – USA & Ovidiu Hrin – Timișoara Workshop 2 zile x 4 ore

Despre Atelier 

Mirko Ilić & Ovidiu Hrin vor susține un atelier de poster de 2 zile bazat pe tema toleranței. Atelierul se va desfășura ca o consecință directă a expoziției Tolerance Poster Show și a discursului despre Design Activism.

În timpul workshop-ului, participanții vor fi îndrumați să creeze un poster în timp ce sunt ghidați prin procesul de realizare de însuși Mirko Ilić. Vor fi nenumărate conversații, puncte de vedere, întrebări importante și nu în cele din urmă, multe iterații ale posterului fiecărui participant până când se va ajunge la cea mai coerentă formă posibilă, a unei idei bine articulate.

Toate lucrările rezultate în urma workshopului vor fi expuse în expoziția Tolerance Show de la București

NIVEL: mediu
DURATĂ:
2 zile X 6 ore, începere la ora 10.00
CERINȚE LUCRU: Laptop & Adobe Suite
CERINȚE ÎNSCRIERE: link cu portofoliu + Scrisoare de intenție
NR. DE LOCURI: 15
PERIOADA DE ÎNSCRIERE: se va anunța

COST: se va anunța
COST pentru studenți: se va anunța

COSTUL INCLUDE:
– sacoșa de bumbac a evenimentului imprimată serigrafic la două culori
– hârtia de desen necesară pe tot parcursul workshopului
– apă minerală pe tot parcursul workshopului
– accesul pentru o zi la toate expozițiile și conferințele festivalului

Mirko Ilić – USA

Mirko Ilić este designer și ilustrator născut în Bosnia. Până la plecarea sa în SUA el a desenat numeroase ilustrații, postere, benzi desenate, cărți și coperți de discuri în Europa. Ajuns la New York, el a devenit directorul artistic al Time Magazine International Edition.
Mai târziu a devenit director de artă al paginilor Op-Ed ale New York Times. În 1995 și-a înființat firma Mirko Ilic Corp. Compania sa proiectează pentru o gamă largă de clienți, de la organizații pro bono până la clienții de ospitalitate de lux. Lucrarea sa se află în colecții ale unor instituții precum Smithsonian Museum, MoMA San Francisco și MoMA New York.

Este coautor al cărții „The Design of Dissent” împreună cu Milton Glaser și coautor a 10 cărți cu Steven Heller. De asemenea, organizează spectacole și prelegeri în întreaga lume.

Cel mai cunoscut dintre ele este Tolerance Poster Show, care a apărut de peste 164 de ori în peste 40 de țări din întreaga lume.
Mirko a predat, de asemenea, ilustrația la master la Școala de Arte Vizuale din New York.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Mai multe informații despre Mirko Ilić aici

Ovidiu Hrin – Timișoara

Ovidiu Hrin s-a născut la Timișoara, România. În 2001 înființează studioul de design grafic Synopsis:™ axat pe dezvoltarea de soluții de comunicare complexe, sisteme de identitate vizuală și design expozițional, atât pentru clienți din domeniul cultural cât și corporate. Susține, atât în țară cât și în străinătate, workshopuri și conferințe având ca tematică designul grafic și typo-grafic (DMY Berlin, Vienna Design Week, European Design Conference, Graphic Days Torino etc.)

În 2011 lansează Typopassage TM – Micro-Muzeul de Artă Tipografică și Design – o inițiativă dedicată dialogului și educației în tipografie & comunicare vizuală. Acest cadru oferă un container, un spațiu de prezentare a lucrărilor designerilor români și internaționali, dar și un mediu pentru dialog, atât între designeri cât și între lucrări și public.

Lucrările lui Ovidiu Hrin sunt prezentate în mai mult de 100 de publicații internaționale de specialitate și premiate în cadrul concursurilor și bienalelor prestigioase de design grafic din lume precum Red Dot Design Award, Type Directors Club NY, Graphis New York, European Design Awards, Zgraf Triennale, Golden Bee Moscow, Toyama Triennial, Brno Biennial etc. În prezent Ovidiu  este membru AIGA (Institutul American al Artiștilor Grafici, New York chapter), TDC (Type Directors Club, New York) și Graphis International. O selecție de afișe realizate de Ovidiu Hrin face parte din colecția permanentă a Museum für Gestaltung din Zürich.