Plakat Polska – Plakat RO Workshopul de afiș la BGD ediția I, octombrie 2022

 Plakat Polska – Plakat RO Workshopul de afiș la BGD ediția I, octombrie 2022

Unul dintre cele mai importante evenimente de la prima ediție Bucharest Graphic Days a fost workshopul de afiș susținut de dr Agata Kulczyk și dr. Marcin Markowski de la Universitatea de Arte Magdalena Abakanowicz din Poznań.

Atelierul a avut loc la Muzeul Național al Țăranului Român, chiar în sala ce a găzduit expoziția Ryszard Kaja: PLAKAT POLSKA iar tema propusă a fost realizarea unui afiș de promovare turistică pt România pornind de la abordarea, conceptul vizual și soluțiile tehnice ce se regăsesc în afișele artistului Ryszard Kaja. Workshopul a ținut 3 zile, s-a desfășurat într-o foarte plăcută, intensă și constructivă atmosferă de lucru, iar mai jos se pot vedea lucrările realizate.

Aici un pachet de fotografii de la eveniment, de Mihai Ciobanu.

Un eveniment realizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București.

Agata Kulczyk, doctor în arte, a absolvit Designul Grafic la Academia de Arte Frumoase din Poznań (acum UAP). Lector la Departamentul de Design Informațional al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul Universității de Arte „Magdalena Abakanowicz” din Poznań. Se ocupă cu designul grafic, punând accent deosebit pe grafica explicativă. Cea mai mare satisfacție pentru ea este atunci când lucrează la proiecte cu implicare socială. A participat la expoziții de afișe naționale și din străinătate. Din 2016 este prodecan al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul UAP.


Marcin Markowski, doctor în arte. Directorul Departamentului de Afiș al Facultății de Grafică și Comunicare Vizuală din cadrul Universității de Arte „Magdalena Abakanowicz” din Poznań. Realizator de afișe, publicații și identități vizuale. A câștigat numeroase premii de prestigiu în domeniul designului grafic. Lucrările sale au fost prezentate nu numai în cadrul multor expoziții de afișe din întreaga lume, ci și în publicații internaționale, precum cataloage și reviste.


Ioanna Dimosthenous


Alex Icodin


 Alex Icodin


Alexandra Duță


Alexis Dimcev


Alina Bobeică


Ana-Maria Gălețeanu


Anca Smarandache


Tincu Maria Elena


 George Chivu


Ioana GromanȘtefania Vătășescu


 Raluca Hogea