Oana Barbonie – invitată la prima ediție Bucharest Graphic Days

 Oana Barbonie – invitată la prima ediție Bucharest Graphic Days

Avem bucuria să o avem pe Oana Barbonie invitată ca speaker în ziua de 6 octombrie, la TALK-ul pe tema ilustrației, la Refugiul Urban, palatul Universul.
Mai multe detalii aici

Oana Barbonie se definește ca un reporter vizual, care s-a întâmplat să fie și editorul vizual al revistei DoR în ultimii doi ani. Înainte de asta, a coordonat ca art director și publicația online despre educație Școala9, cât și alte proiecte unde a fost chemată să colaboreze pe zona vizuală.

Își vede rolul ca un liant între text și imagine, locul cel mai bun pentru experimente, iar prin asta, cel mai valoros și pentru povestea care ajunge să fie ilustrată. Tocmai de asta, și munca ei implică multe formate: colaje, fotografie, video, scris pe post-it-uri și desenat, ca să construiască pauze vizuale cu sens, așa cum se referă la munca ei.

Oana a studiat jurnalism în cadrul facultății de la Universitatea București, iar ulterior, a făcut un master de antropologie vizuală în cadrul SNSPA.
Misiunea ei este să ajute oamenii să-și spună poveștile (în toate formele posibile) și implicit să învețe de la oricine cum să și le spună mai bine pe ale ei: de aici rolul ei de editor vizual, sau rolul de reporter vizual pentru diverse proiecte artistice sau rolul ocupat la atelierele pe care le coordonează, unde invită oameni de de toate vârstele să se joace și să-și spună prin experimente vizuale povestea personală.