Din motive de boală în diverse forme, nu mai putem ține TALK-ul de Urban graphics de sâmbătă 15.10.2022. Ne pare rău.​

UNDE: INSTITUTUL CERVANTES – Bulevardul Regina Elisabeta 38 CONFERINȚĂ PE PROBLEME DE GRAFICĂ URBANĂ

11.00 – 11.55

Atoma

ATOMA – Consumerismul în Street Art

ATOMA abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte. Acestea s-au grefat în ADN-ul societății, contaminând și determinând mutații care pot fi ireversibile. Impactul media și al social-media riscă să deturneze și să subordoneze relațiile sociale, falsificând realitatea (prin idealizarea ei în cheie comercială și prin nivelarea ”glossy” a acesteia), (social/mass)-media infiltrându-se între individ și context, erijându-se abuziv în postura de mediator ”necesar”, dar, în fapt, deseori manipulator.

12.00 – 12.55

Bogdan Dumitrache

BOGDAN DUMITRACHE – Prezentarea proiectului “Ghid de publicitate comercială în Sectorul 6 al Municipiului București”

Pentru că fațadele clădirilor din Sectorul 6 sunt încărcate cu firme, bannere și mesh-uri supradimensionate, aflate într-o competiție agresivă, care creează o imagine inestetică a străzilor, Primăria S6 a decis publicarea unui Ghid de bune practici, ca anexă la noul Regulament de publicitate comercială, care impune limite necesare de dimensiuni și conținut.
Pentru a-i ajuta pe antreprenori  în conceperea firmelor spațiilor comerciale, Ghidul conține, într-o prezentare ilustrată și accesibilă, identificarea problemelor actuale, prezentarea tehnologiilor disponibile, un îndrumar pentru compunerea elementelor grafice, folosirea culorilor, a tipurilor de literă, și exemple de rezolvări grafice conforme cu noul Regulament.
Bogdan ne va vorbi despre conceptul și elaborarea acestui ghid.

 

13.00 – 13.55

Alexandru Ciubotariu

ALEXANDRU CIUBOTARIU – Probleme, percepții, tendințe

Street art-ul este un produs relativ recent în general și foarte recent în România. Percepțiile sunt extrem de diferite și controversate. Atât din puncte de vedere al artiștilor care le produc, cât și din punct de vedere al celor ce le receptează. În general spațiul public este un teritoriu greșit (sau nu îndeajuns) înțeles. Vom trece, împreună cu Ciubi prin câteva dintre aceste probleme.

14.00 – 14.55

Rudolf Graef

RUDOLF GRAEF – Informațiile din spațiul public. Conexiuni, semiotică

Spațiul public este dominat de informație vizibilă și invizibilă. La rândul său este un informator perfect care aduce împreună datele pe care ni le dorim ca departamente de marketing, administrație publică, servicii de informații samd. Componenta vizuală este între timp partea decorativă mai mult decât funcțională a acestui spațiu public omniprezent și totuși doar o frântură a realității mediatice în care trăim. Cum se conectează în percepția noastră informațiile din sfera publică, cum devin semne și cum le citim reprezintă un domeniu de cercetare complex aprofundat în semiotică și de care vom încerca să ne apropiem din alte perspective decât cele ale arhitecturii.

Locurile sunt limitate.
Asigură-ți participarea la această conferință donând.
Donație recomandabilă: 25 lei (5 Eu)
Elevii/ studenții: 15 lei (3Eu)

Donația îți asigură și o reducere de
15% la toate băuturile, pe perioada
B-Graphic Days, la partenerul nostru și
hub-ul oficial al festivalului – Echoes
(str. Dianei nr. 11, fostul Have a Cigar)