Cine?

Ideea acestui eveniment a venit în Atelierul de grafică din București. Însă din ianuarie, de când am început lucrul și până acum, totul a devenit atât de multicolaborațional încât a devenit "al nostru, al tuturor".

3

Ce?

Bucharest Graphic Days are două paliere de conținut. O categorie pregătită de noi împreună cu institutele culturale sau cu alte entități sau artiști graficieni. Cea de-a doua, construită cu lucrări sau proiecte provenite din interiorul breslei, obținută prin CALL FOR ENTRY.

1

Când?

În prima jumătatea a lunii octombrie. Mai exact în intervalul de timp 1-15 Octombrie 2022.

De ce?

După 2 ani de stat în casă, e timpul să mișcăm lucrurile, să ieșim din amorțeala în care ne aflăm. Pentru noi, pentru ceillalți și mai ales pentru cei ce vin din urmă. Ne dorim să ștergem praful, să șlefuim caroseria, să punem combustibil. Și binențeles să-i arătăm cu degetul pe cei care fac lucruri în București și în alte orașe.

4

Mediu?

De la expozițiile precedente avem câțiva metri cubi de plastic printat, depozitat în atelier. Ne dorim ca la acest eveniment să folosim cât mai puțin plastic. Îl vom înlocui pe cât posibil cu hârtie, carton. Vom gândi materiale pe care să le refolosim. Nu veți vedea poliplan printat la Bucharest Graphic Days. Poate doar niște stencils-uri pe măcinatele trotuare și asfalturi bucureștene. Ne bazăm pe online și pe vorba din gură în gură. Suntem destul de buni la asta cu toții.

4

Unde?

În mai multe locuri din oraș, în săli de expoziție ale institutelor culturale, în ateliere, poate pe stradă. Institutul Cervantes, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Maghiar - Liszt, Mansarda Cărturești Verona, Centrul Ceh, OAR – București, A5 Studio Space.

Vă băgați?

Există mai sus, în meniul principal un buton CALL FOR ENTRY. Ai acolo mai multe forme prin care te chemăm să fii cu noi. Poți participa cu o expoziție, cu un workshop, cu o prezentare la Talk, cu o lucrare la cele două secțiuni de afiș. Sau chiar ca partener sau sponsor. Alege ceva și dă-ne un semn. E posibil să te putem integra în evenimentul nostru.