Bogdan Dumitrache – speaker invitat @ Urban Graphics Talk, Bucharest Graphic Days

 Bogdan Dumitrache – speaker invitat @ Urban Graphics Talk, Bucharest Graphic Days

Bogdan este, cred, singurul care a reușit să amestece grafica în politică și să obțină ceva pentru comunitate. El este autorul primului Ghid de bune practici în signaletica stradală și a piețelor. Cu precupări în această zonă (vezi acest articol), el a făcut un prim pas în această uriașă lucrare care vizează orașul București
Sâmbătă 22 octombrie 2022 Bogdan ne va vorbi despre conceptul și elaborarea acestui ghid. Mai multe aici

Pentru că fațadele clădirilor din Sectorul 6 sunt încărcate cu firme, bannere și mesh-uri supradimensionate, aflate într-o competiție agresivă, care creează o imagine inestetică a străzilor, Primăria S6 a decis publicarea unui Ghid de bune practici, ca anexă la noul Regulament de publicitate comercială, care impune limite necesare de dimensiuni și conținut. Pentru a-i ajuta pe antreprenori  în conceperea firmelor spațiilor comerciale, Ghidul conține, într-o prezentare ilustrată și accesibilă, identificarea problemelor actuale, prezentarea tehnologiilor disponibile, un îndrumar pentru compunerea elementelor grafice, folosirea culorilor, a tipurilor de literă, și exemple de rezolvări grafice conforme cu noul Regulament.

Bogdan Dumitrache este un designer și programator din București, specializat în identitate de brand, UI/UX și typography. A lucrat pentru clienți precum Bitdefender, Președinția Sloveniei, Uniunea Salvați România și Muzeul Cotroceni.