Anna Júlia Benczédi – invitată la ziua de TALK dedicată ilustrației @ Bucharest Graphic Days

 Anna Júlia Benczédi – invitată la ziua de TALK dedicată ilustrației @ Bucharest Graphic Days

În data de 6 octombrie, la ziua de TALK dedicată ilustrației o să avem plăcerea s-o ascultăm pe Anna, invitată de curatoarea secțiunii de ilustrație, Tuan Nini. Alături de ea vor mai vorbi Ioana Șopov și Oana Barbonie. Ea ne va vorbi despre despre cum e să colaborezi pe un proiect de bandă desenată cu un scenarist, provocarile pe care le-a întâmpinat în procesul creativ și importanța unui proiect personal ca spațiu de experimentare și dezvoltare. Mai multe detalii aici.

Anna Júlia Benczédi ( n. 1986) e o ilustratoare și autoare de bandă desenată din Cluj-Napoca.
Colaborează cu studioul de ilustrație și animație Deveo Studio de 10 ani, pe proiecte editoriale și de publicitate – de la ilustrații pentru cărți pentru copii și benzi desenate, la storyboarduri și asseturi pentru animații și explainere, la comicuri interactive.

Printre clienții ei se numără Les Éditions Passe-Temps, Terre des hommes și Gribouille éducatif. Din 2015 colaborează la o serie de romane grafice scrise de Maria Surducan, din care primul volum, Știma apelor, a primit premiul Alfabéta al Asociației de Benzi Desenate Maghiare în 2020. Își dorește să creeze bandă desenată în realitate augmentată, realitate virtuală, sau infinite canvas, pe scurt să exploreze tot ce poate oferi comicsul în mediile noi. În studioul ei din Cluj-Napoca visează la o viață de digital nomading.